Skip to content

Ria Wiendels

In het verloop van mijn 40 jaar als beeldend kunstenaar, heb ik een geheel eigen stijl kunnen ontwikkelen. “Kunst is voor mij nooit hetzelfde. Voor mij is het een uiting van emoties, ervaringen, ontmoetingen met andere mensen, dromen, gedachten, zonder daarbij de realiteit uit het oog te verliezen. Mijn schilderijen zijn een reflectie van mijn emoties op het moment van schilderen. Dit hoeft echter niet te betekenen dat een ander deze emoties zal herkennen in het schilderij en dat hoeft ook niet. Een ieder geeft zijn eigen interpretatie aan mijn abstracte werk. Door de gelaagdheid van kleuren en de stevige structuur in de verf krijgen mijn schilderijen bij ieder wisselend licht weer een andere uitstraling. Het verveelt nooit”.

Het maken van een kunstwerk is steeds weer het begin van een nieuwe reis waarbij de kleur en de figuratie  samen een compositie maken. Horizontale en verticale lijnen verdelen de vlakken, de kleuren raken elkaar en overlappen elkaar. Sommige kleuren en vormen worden camoufleert, andere kleuren verdwijnen uit het schilderij en weer andere komen te voorschijn.

Ik heb les gehad van diverse kunstenaars uit de regio. Ook heb ik in Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk cursussen en workshops gevolgd.

Naast het schilderen ben ik ook bezig met bronsgieten.

Bij het werken met brons (verloren was methode) kun je eindeloos schaven aan het model. Wanneer het eindelijk gegoten wordt is het resultaat altijd verrassend. Temperatuur van het vloeibare brons en het plaatsing van gietkanalen beïnvloeden het resultaat.

Wanneer het beeld uiteindelijk uit de mal wordt gehaald begint het afwerken en het patineren, wat een kunst op zich is. Dit maakt dat ieder beeld weer uniek is.

Sinds 2010 ben ik lid van Landelijke vereniging voor beeldende kunstenaars- NABK

Back To Top